Speelschool en BSO De Prinsenhof SKOL Kinderopvang

SKOL en de Prinsenhof

Avontuur, sport en spel, chillen, gezonde hapjes maken, de natuur in, samen of in je eentje spelen… bij SKOL is er uitdaging voor ieder kind. SKOL biedt binnen Brede School de Paleistuin een speelschool en BSO waar ieder kind van 2 tot 12 jaar zich thuis voelt en kan doen wat hij of zij fijn vindt.

Groei mee op de Speelschool!

Met je rugzak naar de speelschool in een echte basisschool, meepraten in de kring met je leeftijdsgenootjes en sporten in de gymzaal van de kleuters of op het plein. De speelschool is er voor alle kinderen van 2 tot 4 jaar, ook in vakanties. Op de speelschool worden de peuters spelenderwijs voorbereid op de kleuterklas. Met de vrolijk gekleurde handpop Puk leren de kinderen meer over taal en het dagelijkse leven. Voor het eerst naar de speelschool gaan is natuurlijk best spannend. Daarom komen ouders en kind altijd eerst kennismaken en wordt er samen een wenschema opgesteld om te wennen aan de nieuwe omgeving en leidsters.

Bewegen en buiten zijn is belangrijk voor kinderen. Kinderen op de speelscholen sporten dagelijks, onder begeleiding van een eigen sportdocent. En als het even kan, spelen de kinderen buiten. De speelschool heeft zijn eigen buitenspeelruimte, die direct aan de groep grenst. Lekker verstoppen in het huisje, taartjes bakken op de rand van de zandbak of mooie tekeningen maken met stoepkrijt!

Actie op de BSO

Na een dag school is het tijd om de middag rustig te beginnen, met een gezond hapje en een gezellig gesprek. Dit kan op de BSO de Paleistuin, wat direct aan het schoolplein ligt. Vervolgens kunnen kinderen actief bewegen of meedoen aan een gave workshop met tennis, dansen of muziek. Zo snel mogelijk ronddraaien op de rekstokken of tikkertje doen met de leiding. Voetballen op het plein of een lekker gezond gerecht maken in de kinderkeuken. Lekker niets doen, eindeloos Donald Duckjes lezen of chillen mag natuurlijk ook.

Er zijn leeftijdsgerichte groepen en de inrichting, omgeving en activiteiten sluiten helemaal aan op de belevingswereld en ontwikkeling van de kinderen. Kinderen krijgen de vrijheid om zelf te ontdekken.

SKOL is open wanneer de school dicht is. Na schooltijd, op studiedagen en in de vakanties. In de schoolvakanties en tijdens studiedagen trekt de BSO erop uit. Een dag op de BSO is altijd te kort!

Informatie en aanmelden

Loop gerust eens binnen bij de speelschool of de BSO om een kijkje te nemen! Bij vragen bel je naar 0252-418277. Of lees meer op www.skolkinderopvang.nl.